Web Analytics Made Easy - Statcounter

نوشهر - ایرنا - معاون پارلمانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر این که تنها این وزارتخانه باید پاسخگوی تمامی برنامه های فرهنگی کشور باشد ، خواستار حذف جدول شماره 17 از لایحه بودجه سال 97 شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، جدول شماره ١٧ بودجه جدولی است که موسسات و نهادهای غیردولتی بسیاری در قالب آن سالانه بخشی از بودجه فرهنگی را به خودشان اختصاص می‌دهند بدون آنکه در قبال آن پاسخگو باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سید هادی حسینی عصر پنجشنبه در همایش ملی ملاعلی و شیخ آقاحسن فاخری در نوشهر گفت : هم اکنون تنها یک سیزدهم بودجه فرهنگی کشور به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعلق می گیرد ، در حالی که باید پاسخگوی تمامی برنامه های فرهنگی کشور باشد.
وی با تاکید بر این که بودجه کنونی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای پاسخگوئی به تمامی برنامه های فرهنگی کشور کافی نیست ، افزود : اگر قرار نیست این جدول حذف شود ، باید دستگاههایی را که بودجه فرهنگی دریافت می کنند ، پاسخگو کرد.
درخواست حذف جدول 17 از لوایح بودجه یا پاسخگو کردن نهادهای دریافت کننده آن از طریق ساماندهی فهرست موجود ، سابقه طولانی دارد.
دولت در لایحه بودجه سال گذشته 244 میلیارد تومان بودجه به نهادهای مندرج در جدول شماره ١٧ پیشنهاد کرد ولی مجلس به رغم حذف جدول در مرحله مقدماتی ، جدول را با بودجه 276 میلیارد تومانی تصویب کرد.
مخالفان وجود جدول شماره 17 در لایحه بودجه معتقدند که بسیاری از نهادهای بودجه گیر در این فهرست به خاطر این که زیر مجموعه دولت محسوب نمی شوند تحت نظارت مجلس و دیگر نهادهای نظارت کننده بر بودجه مصوب قرار ندارند و به هیچ مرجعی در باره عملکرد و چگونگی مصرف بودجه پاسخگو نیستند.
یکی دیگر از انتقادات مخالفان این جدول هم توقع پاسخگوئی به تمامی برنامه ها و مسائل فرهنگی کشور از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است در حالی که تنها کمتر از 10 درصد بودجه فرهنگی به این وزارتخانه تعلق می گیرد.
** فرهنگ بالاتر از سیاست
معاون پارلمانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با تاکید بر این که فرهنگ بالاتر از سیاست است ، بر ضرورت توجه به فرهنگ و بزرگان فرهنگی کشور تاکید کرد.
وی گفت : فرهنگ منشا خوبی ها است و مازندران دارای مفاخری است که باید آنها را به خوبی به جامعه معرفی کرد تا مردم ما بخصوص جوانان شناخت درستی از بزرگان گذشته خود داشته و با اندیشه های آنان آشنا شوند.
حسینی که به عنوان نماینده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای شرکت در همایش ملی ملاعلی و شیخ آقاحسن فاخری به مازندران آمد ، پیام دکتر عباس صالحی برای این همایش را در مراسم اختتامیه آن قرائت کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخشی از پیام خود با اشاره به پیشینه فرهنگی و سیاسی علامه ملاعلی فاخری و شیخ آقا حسن فاخری ، از این دو به عنوان گوهران تابنده دیار علویان یاد کرد.
صالحی نوشت : همایش ملی فاخر فرصتی است تا ضمن معرفی ویژگی ها،احوالات و آثار ملاعلی و شیخ آقاحسن فاخری،به تجلیل از زحمات و خدمات این فرزانگان پرداخته و به یمن این رخداد علمی ،آحاد معرفت جوی جامعه به ویژه نسل جوان با مبانی و بنیان های فکری این عالمان عارف و هادیان سخت کوش بیشتر آشنا شوند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد : اینجانب با ابراز خرسندی از مساعی همکاران محترم در مازندران و بانیان همایش برای تکریم مقام والای ملاعلی و شیخ آقاحسن فاخری، به واسطه دلبستگی به مقام عالمان عامل و تعلق خاطر به این خطه عالم پرور، از بانیان، برگزارکنندگان و شرکت کنندگان این همایش صمیمانه تشکر و سپاسگزاری نموده و از خداوند متعال مزید توفیق همگان را خواستارم.
همایش ملی ملاعلی و شیخ آقاحسن فاخری صبح امروز با حضور جمعی از فرهیختگان ، اندیشمندان ، استادان دانشگاه و مسئولان در اردوگاه شهید رسولی نوشهر آغاز به کار کرد و عصر امروز با پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به کار خود پایان داد.
در همایش عصر امروز تعزیه ای با شعرهای ملاعلی و شیخ آقا حسن فاخری از سوی هنرمندان اجرا شد .
همچنین در حاشیه برگزاری این همایش تمبر یادبود نیز با حضور مهران فاخری رئیس هیات مدیره موسسه فرهنگی و هنری ملاعلی و شیخ آقا حسن فاخری رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، این همایش یک روزه در دو بخش علمی و عمومی صبح و عصر امروز برگزار شد.
این همایش با محورهای مدیحه، مرثیه و سوگ سرایی در اشعار فاخر، زمینه های فقهی، عرفان و کلام، جنبه های بلاغی و صنایع ادبی در اشعار فاخر، تعزیه و مجالس شبیه خوانی فاخر برگزارشد.
در بخش علمی که صبح امروز برگزار شد تعدادی از مقالات برگزیده ارائه شد و در بخش عمومی نیز علاوه بر اجرای تعزیه ، برنامه فرهنگی دیگر نیز اجرا شد.
برای این همایش 100 مقاله به دبیر خانه ارسال شده است که 77 مقاله مورد پذیرش هیات داوران قرار گرفت که از این تعداد 11 مقاله در قالب سخنرانی و بقیه نیز به صورت پوستر ارائه شد.
**علامه ملاعلی فاخری
علامه ملاعلی فاخری، فقیه، ادیب، عارف و حماسه سرای قرن 13 هجری در سال 1188 هجری شمسی متولد شد .
وی در حوزه علمیه ایران و نجف اشرف به تحصیل علوم دینی و فقهی پرداخته و با طی مدارج اجتهاد و مراحل سیر و سلوک عرفانی و با حکم شرعی آیت الله مهدی آل کاشف الغطاء در امور شرعیه به مازندران و زادگاه خود روستای ' سنار' که اکنون از توابع بخش مرزن آباد شهرستان چالوس است مراجعت کرد.
وی با بهره گیری از قریحه سرشار ادبی و علوم و معارف اسلامی، وقایع زندگی معصومین (ع) به ویژه واقعه عاشورا را به صورت تعزیه و مرثیه در قالب اشعار حماسی و عرفانی به نظم کشیده است.
'تعزیه فاخر'، 'مرثیه فاخر'، 'منظوم بخشی از رساله عملیه آیت الله محمد مجتهد تنکابنی' و 'گزیده اشعار' چهار مجموعه شعر علامه ملاعلی فاخری محسوب می شوند.
این عالم فرزانه در سال 1266 هجری شمسی به دیدار حق شتافت . آرامگاه وی در وادی السلام نجف اشرف در جوار مرقد امام علی (ع) قرار دارد.
** شیخ آقا حسن فاخری
شیخ آقا حسن فاخری متخلص به زاده فاخر در سال 1249 هجری شمسی در خانواده ای آشنا به علوم و ادب و عرفان اسلامی در'علوی کلا' چالوس دیده به جهان گشود، از کودکی نزد پدرش ملاعلی که از مفاخر علمای زمان خویش بود، به تحصیل مقدمات علوم دینی پرداخت.
وی برای تکمیل تحصیلات به تهران رفت و مدارج عالی علوم اسلامی را در مدرسه عالی سپهسالار سابق گذراند و سرانجام در حوزه علمیه قم تحصیلات خود را به کمال رساند . فضایل معنوی و شایستگی های علمی و فقهی وی موجب وثوق او نزد علمای عصر شد و به موجب حکمی از جانب آیات اعظام آیت ا... شیخ عبدالکریم حائری، موسس حوزه علمیه قم و آیت ا... ابوالحسن اصفهانی (ره) به عنوان مسئول امور شرعیهی منطقه کلارستاق (شامل چالوس، مرزن آباد و کلاردشت امروزی) تعیین شد.
وی پس از مراجعت از قم ابتدا به جمع آوری آثار پدرش ملاعلی پرداخت و از آنجائی که از طبعی لطیف و ذوقی سرشار برخوردار بود به سرودن اشعار نغز و بدیع در منقبت اهل بیت عصمت و طهارت و سرودن مراثی در رثای شهدای کربلا به ویژه امام حسین(ع) و یاران با وفایش همت گماشت.
از این عالم ربانی تاکنون آثاری چون 'مرثیه فاخر'، 'کعبه مقصود' و 'لطایف کلام' به چاپ رسیده است . این عالم جلیل القدر پس از عمری تلاش در اشاعه فرهنگ حسینی در شب لیله القدر سال 1310 ه ش دعوت حق را لبیک گفت. آرامگاه ایشان در جوار امامزاده علی بن موسی الرضا (ع) روستای سماء مرزن آباد زیارتگاه مشتاقان است.
خبرنگار : سیدمحمد اکبرموسوی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
/1602/1295/1654

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۷۲۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ و هنر در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی با عنوان «بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور (۱۴): بخش فرهنگ و هنر» بیان می‌کند که لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ طبق اصلاحات انجام شده در ماده (۱۸۲) آیین‌نامه داخلی، در ۲ بخش به مجلس تقدیم شد؛ بخش اول شامل ماده واحده مشتمل بر احکام مورد نیاز برای اجرای بودجه کل کشور، سقف منابع بودجه عمومی دولت به تفکیک درآمدها و واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و مالی و اجزای اصلی آن‌ها، ترازهای عملیاتی، سرمایه‌ای و مالی بودجه عمومی دولت و فروض برآورد منابع و مصارف بودجه بود که دولت به‌صورت رسمی در اوایل سال ۱۴۰۲ تقدیم مجلس کرد اما بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ درباره جداول تفصیلی شامل ارقام بودجه در ابتدای سال ۱۴۰۳ اعلام وصول شد و لازم است بررسی این بخش به‌ همراه جداول و پیوست‌های منتشر شده، صورت گیرد.

این گزارش مطرح می‌کند که موضوع هزینه‌کرد یک درصد از هزینه‌های شرکت‌های دولتی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در راستای بند الحاقی مشابه در برنامه هفتم توسعه، استفاده از ظرفیتی است که دولت از آن به‌منظور اجرای احکام حوزه فرهنگ در برنامه هفتم، بهره برده و تلاش کرده است تا با درج حکم مربوطه و برآورد اعتبارات آن در لایحه بودجه سالیانه، حکم مذکور در برنامه هفتم را اجرا کند.

در این گزارش آمده است که جدول برآورد هزینه‌کرد ۱ درصد از هزینه‌های شرکت‌های دولتی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری برای اولین بار به‌منظور تفصیل بند «ب» تبصره «۱۳» قانون بودجه سال ۱۴۰۳ در بخش دوم لایحه درج شده است که به‌نظر می‌رسد طراحی چنین جدولی به‌منظور طراحی هزینه‌کرد این بند و همچنین استناد هر ردیف به مواد برنامه هفتم توسعه، اقدام مطلوبی، خصوصا در این بند باشد.

این گزارش ادامه می‌دهد که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، برخلاف لوایح سال‌های گذشته، جدول وضعیت اعتبارات فصل فرهنگ و هنر در لایحه بودجه به‌کلی حذف شده‌ است و امکان مقایسه وضعیت اعتبارات هزینه‌ای، تملک دارایی سرمایه‌ای و مجموع آن‌ها از بین رفته است؛ همچنین این امر باعث شده امکان مقایسه سهم هر فصل از امور نیز از بین رفته و نیز نتوان سهم امور مختلف از جمله امور فرهنگ، تربیت بدنی و گردشگری را نسبت به سایر امور ده‌گانه ارزیابی کرد. همچنین در ردیف‌های متفرقه درخصوص اعتبارات در نظر گرفته شده، بعضا ابهامی که در نحوه هزینه‌کرد وجود دارد باید برطرف شود. ازاین‌رو، باید دستگاه یا دستگاه‌های مرتبط و ابعاد اجرایی آن تا حد لازم شفاف شود.

در این گزارش مطرح می‌شود که در خصوص سنجه‌های عملکرد خروجی‌های اصلی دستگاه‌های سیاستگذار در بخش فرهنگ و هنر که بعضا اقدامات و سنجه‌ها بسیار کلی و مبهم است و در عمل سنجش و ارزیابی مشخص و شفاف از عملکرد دستگاه را امکان‌ناپذیر می‌کند که به تدقیق و جزیی‌تر شدن و در مواردی جهت‌گیری کیفی نیاز است. ازسوی‌دیگر، با توجه به اینکه لایحه بودجه باید با هدف تحقق سالیانه بخشی از برنامه توسعه باشد، اما در اقدام‌ها و سنجه‌های تعیین شده در لایحه بودجه برای دستگاه‌های سیاستگذار، کمتر رد مشخص و واضحی از احکام برنامه هفتم توسعه (به‌ویژه جدول اهداف کمی ذیل ماده (۷۴) برنامه) وجود دارد و باید تا این موضوع نیز اصلاح شود.

مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش بیان می‌کند که مجموع اعتبارات دستگاه‌های اصلی بخش فرهنگ و هنر در قانون بودجه ۱۴۰۲ مبلغ ۷۷.۳۲۰.۰۱۸ میلیون ریال بوده که در برآورد سال ۱۴۰۳ به مبلغ ۲۱۸.۹۸۲.۳۳۶ میلیون ریال افزایش یافته و حدود ۱۸۳ درصد رشد پیدا کرده است.

این گزارش توضیح می‌دهد که دلیل عمده افزایش مجموع اعتبارات بخش فرهنگ و هنر به افزایش اعتبارات اختصاصی دستگاه‌های «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی»، «سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی»، «سازمان امور سینمایی و سمعی بصری» و «حوزه هنری انقلاب اسلامی» موضوع یک درصد از هزینه‌های شرکت‌های دولتی بر می‌گردد. در لایحه بودجه سهم اعتبارات دستگاه‌های اصلی این بخش نسبت به مصارف بودجه عمومی دولت در حدود هشت‌دهم (۰.۷۷) درصد است.

کد خبر 6090916

دیگر خبرها

  • فرهنگ و هنر در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳
  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / درباره «اقبال لاهوری» فیلم با کیفیت می‌سازیم
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» می‌سازیم
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: می‌خواهیم فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» بسازیم
  • گوش شنوای دولت برای شنیدن مشکلات و نیازهای مردم
  • محافل فضولی‌خوانی در اردبیل برگزار شود
  • نهضت بازگشت به مساجد، به عنوان مهمترین پایگاه رسیدگی به مشکلات مردم
  • اعتبارات مقابله با فقر به کدام دستگاهها می‌رسد؟+ جدول